miércoles, 5 de mayo de 2010

Grup 2

Limitacions a causa d'una amputació.
 Joan Nicolás Cardona
Joan Marc Ardit
Mery Varela
Merly Ucañán
Alex Aparicio
Farah Flores

Nota: Ens agradaria exposar primers o segons ja que en Joan Marc ha de marxar aviat per temes de treball.

5 comentarios:

  1. Pensem que les propostes ideades pels nostres companys van ser bastant acurades a la situació que el senyor presentava, tot i així, pot ser veiem més irrelebant el fet de comentar el caràcter d'aquest (malgrat que va ser la vostre percepció). De totes maneres va ser un tema que va donar molt debat, el que implica que era un tema molt interesant. Ànims, tan de bo algún dia poguem arribar a fer d'aquests pensaments un món millor, i més confortable per a tots!!

    Alis Cuevas
    JEssica Lopez
    Sagrario Bermejo
    Lety Iglesias
    Enric Riera
    Laia Rodriguez

    ResponderEliminar
  2. Crec que heu tingut en compte molts dels aspectes essencials que un Integrador Social ha de saber per poder determinar si la persona viu en condicions dignes o no. Heu tocat les activitats de la vida diària, l'oci i el treball; ens hem pogut fer una bona idea de les condicions en què es troba la persona; hem pogut visualitzar l'entorn en què es mou; els seus interessos; i també les seves queixes que connecten amb les carències institucionals.

    Només dir-vos que, segons el meu punt de vista, crec que no hauríeu de parlar tant de com és aquesta persona tot adduint que la seva "manera de ser" el condueix ha estar d'una o d'una altra manera. Potser és cert, però també pot ser que la vivència i limitacions que percep li ho provoquin, i això no ens ho dirà obertament.

    Penso que heu pogut presenciar com l'estandarització dels ajuts tècnics no resulta sempre adient, i això ho vàreu explicar molt bé als vostres companys i companyes quan parlàveu de la irritació que li provocava la cama ortopèdica. O quan vàreu explicar què va succeir amb la primera cadira de rodes.

    Heu donat també alguna sortida pràctica a l'interès que manifesta en poder veure novament concerts. Entenc que, si haguéssiu tingut més temps, hauríeu pogut valorar conjuntament -i no al marge d'ell- la manera com podria ser aquesta recuperació de l'oci.

    M'hagués agradat sentir una mica més quin era el vostre parer sobre quina hauria de ser el rol de l'Integrador/a.

    Gràcies per tot i fins dilluns.

    ResponderEliminar
  3. Ha estat una exposició interesant que ha creat debat, tot i que no veien adient la descripció de la persona, ja que ens pot conduir a fer prejudicis.
    us vau centrar més en els ajuts técnics que no li eren adecuats i els serveis que no funcionaven correctament com el taxi més que en les solucions.
    Miriam
    Jesica
    Patri
    Maria

    ResponderEliminar
  4. Heu realitzat un anàlisi molt exhaustiu de totes les ajudes tècniques, recursos, serveis, ajudes econòmiques,... analitzant els pros i els contres; potser degut a la situació que viu la persona i la seva percepció s'ha pogut veure reflectit en aquest anàlisi. Les propostes que heu plantejat eren adequades a la persona, tot i que hauria estat interessant posar-les en coneixement d'ell i saber què opinava d'aquestes, d'aquest punt segur que el senyor podria haver començat a donar el seu parer o buscar altres alternatives. Començar pel tema de les sortides per gaudir d'espectacles, podria haver captat l'atenció del subjecte i des d'aquest punt aconseguir altres fites; tenint en compte que parlo d'un cas que sembla necessitar molta ajuda i dedicació, temps que no disposàveu.

    Heu fet un esforç que valoro en analitzar les AVD afectades per la seva diversitat funcional tot i que vau cometre un petit error en confondre les AVD instrumentals amb les avançades, reviseu la teoria; però això no retreu el vostre interès en treballar-les.

    Felicitats pel vostre treball!!!!

    Mati

    ResponderEliminar
  5. Xavi, Lorena, Amanda y Nuria12 de mayo de 2010, 1:10

    Ha sido una exposición muy clara de lo que te puede producir una adversidad en tu vida diaria. De cómo se te gira el mundo en 1 minutos y lo difícil que es adaptarte a la nueva situación, tanto física como mentalmente.
    Vuestras propuestas eran muy apropiadas. Nos ha gustado mucho. Felicidades.

    ResponderEliminar