viernes, 26 de marzo de 2010

RECICLATGE, PERSONES SENSE LLAR I HHSS

Laia  Planas
Anna Guilanya
Rakel Pajares

7 comentarios:

  1. Crec que heu fet una bona exposició. Heu estat molt concises, clares, molt amenes, properes i, alhora, no us heu estalviat cap informació important.

    Heu relacionat aspectes tan aparentement diversos com el civisme, el reciclatge i les HHSS, i heu sabut connectar-ho gràcies a una bona capacitat de síntesis de la informació.

    L'únic retret que us he de fer té que veure amb l'ènfasi donat a les HHSS. Crec que heu despuntant idees molt suggerents a l'exposició, especialment quan vinculàveu les HHSS al civisme i a les "formes" de les persones sense llar. Potser hagués calgut incidir un pèl més en aquestes possibles relacions, per exemple: són les HHSS i la ordenança del civisme dos ordits fets sota el mateix patró, útils per a regular i dirigir les formes de vida?

    Una abraçada i bones vacances,

    ResponderEliminar
  2. Ha sigut una bona exposició ja que heu pogut parlar desde la propia experiéncia, us felicito pel treball que heu fet i per tot el que ens heu fet arribar. Propostes com l'associacio que vau visitar son molt interesants i nosaltres com a futurs integradors ens hauriem de mentalitzar i movilitzar mes en aquest sentit!


    Enric R.

    ResponderEliminar
  3. Una excelente exposición, se nota que habéis tenido una vivencia en primera persona, lo sentiais.Habéis roto la típica imagen del colectivo sin techo. Muy buenas las propuestas de consumo alternativo. Agradecemos que nos hayais hecho llegar vuestras experiencias y toda la información que habeis recopilado. Merly, Jessy, Alis, Farah.

    ResponderEliminar
  4. Heu exposat de forma àgil i sintètica les idees del vostre treball. Trobem molt interessant la visió que heu donat del consum alternatiu, en el sentit que una pràctica en aparença mal vista socialment com pot ser reutilitzar el menjar, pot ser realment perfectament "cívica" per molt que diguin les ordenances municipals. A més ens heu donat informació sobre un projecte que treballa amb persones sense sostre, i de com és possible organitzar un projecte propi amb pocs recursos si hi ha ganes i voluntat.

    I tot plegat relacionan-t'ho amb les hhss, tot i que potser podrieu haver aprofundit una mica més en aquesta relació des de l' enfocament crític que heu fet.

    Grup: Álex, Joan Marc, Maria i Xavi.

    ResponderEliminar
  5. Habeis echo una buena exposición ya que no habeis explicado de forma dinamica vuestro proyecto; la vision que le habeis dado es diferente a la que se le da normalmente.
    En el proyecto que participasteis nos parecio muy innovador, ya que se trabajaba con muy pocos recursos.

    FELICIDADES POR EL PROYECTO!!!!

    Jesica Marin
    Patri Martin
    Ester Florensa

    ResponderEliminar
  6. Amb aquesta intervenció hem pogut veure per fi la llum al final del túnel, després de tanta crítica (necessària sens dubte) i tant desinteres per part d'una societat narcotitzada per un opi enverinat, desinteressada de tot que no siguem nosaltres mateixos, mostrar-nos com no més tres persones ("un enemic petit"), han estat capaces de fer un gran foc, obrint la esperança i la il·lussió de tots els que estàvem escoltant (al menys a nosaltres).
    Va ser una gran empenta saber que amb una bona idea i aquest compromís des del que parlàveu, es poden fer moltes coses enormes com el projecte que duen a terme "les noies de la sopa".
    La capacitat de relacionar tres temes que a priori semblen tant distants, ha estat un esforç lloable, la llei de civismes de Bcn, els sense sostres i el "reciclatge alimentari".
    Tot i que els sense sostre i el "reciclatge alimentari" els hem tractat a classe, però mai des de aquest punt de vista. La experiència de sentir que volem i pensen, saber on es pot anar a trobar menjar, que passa amb la normativa de civisme... son sens dubte les hhss més "des-adaptatives" de qualsevol ciutadà com cal...
    Us hem retreure que encara estem esperant els enllaços de tota les informacions, esperem que a la part escrita estiguin tots els links i ens pugeu sorprendre encara més si es pot... ;D)
    Gràcies a les tres per transmetre amb tanta emotivitat les vostres experiències.

    Lorena, Vanessa i Sagrario

    ResponderEliminar
  7. Joan, Francisco i Nuria20 de abril de 2010, 2:02

    Primer de tot felicitar-vos pel vostre treball. A pesar de les traves inicials que vau tenir heu sabut explicar aquests 3 conceptes (el títol del vostre treball) amb claretat i coordinament, i es notava que s’havia viscut en primera persona.
    El vostre treball dona molt de parlar. L’explicació del reciclatge alimentari amb una visió diferent del que s’havia treballat a classe, les noies de la sopa, una manera diferent d’estar amb la gent sense sostre i la bona redacció de la llei de civisme (bona redacció?) que sabíem que era dolenta però que amb els exemples presentats és més que dolenta, estaríem estona fent comentaris. Si es possible a classe ens agradaria aprofundir més sobre el tema.
    Creiem que heu trencat esquemes i gràcies a les 3 pel vostre treball

    ResponderEliminar